بیمه نوین

مرکز تخصصی خدمات بیمه ای

مرکز تخصصی خدمات بیمه ای

صنعت بیمه در اجرای مواد ۹۲ قانون برنامه چهارم و ۳۷ قانون برنامه پنجم توسعه، طی ده سال اخیر جمعاً مبلغ سه هزار و ۶۲۶ میلیارد تومان بابت درمان فوری مصدومین حوادث رانندگی به وزارت بهداشت پرداخت کرده است.

به گزارش ریسک نیوز، از اداره کل روابط عمومی بیمه مرکزی، بر اساس آخرین مستندات، شرکت های بیمه در اجرای ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹) مبلغ یک هزار و ۷۱ میلیارد تومان و در اجرای ماده ۳۷ قانون برنامه پنجم(۱۳۹۰ تا ۳۱/۰۶/۱۳۹۴) مبلغ دو هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان به حساب اختصاصی وزارت بهداشت نزد خزانه واریز کرده اند.


بر اساس این گزارش، شرکت های بیمه در اجرای مواد ۹۲ و ۳۷ قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه بطور متوسط، سالانه (۵/۹ سال) مبلغ ۳۸۲ میلیارد تومان و در اجرای ماده ۳۷ قانون برنامه پنجم توسعه بطور متوسط، سالانه  ( ۵/۴ سال ) مبلغ ۵۶۸ میلیارد تومان بابت عوارض به  خزانه پرداخت کرده‌اند.


بر اساس مواد ۹۲ و ۳۷ قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است اقدامات لازم برای درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین حوادث و سوانح رانندگی در همه واحدهای بهداشتی و درمانی دولتی و غیردولتی و همچنین در مسیر اعزام به مراکز تخصصی و مراجعات ضروری بعدی را به عمل آورد. برای تأمین بخشی از منابع لازم جهت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به مصدومین فوق معادل ده درصد (۱۰%) از حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد از شرکت های بیمه تجاری اخذ و به حساب درآمدهای اختصاصی نزد خـزانه‎داری کل کشور به نام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واریز مـی‎گردد که بر این اساس وزارت بهـداشت موظف است هزینه کرد اعتبارات مذکور را هر شش ماه یک بار به بیمه مرکزی گزارش نماید.


همچنین طبق ماده ۳۷ قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت بهداشت موظف است گزارش هزینه کرد اعتبارات مذکور را هر شش ماه یکبار به بیمه مرکزی ارسال نماید اما علی رغم درخواست  بیمه ‌مرکزی از زمان اجرای قانون مذکور بطور متناوب و از طریق مراجع مختلف نظیر وزارت امور اقتصادی و دارائی، این وزارتخانه (صرفنظر از کیفیت گزارش) صرفاً دو گزارش یکی در سال ۱۳۹۱ و یک گزارش نیز اخیراً برای بیمه مرکزی ارسال کرده است. خاطر نشان می سازد وزارت بهداشت تا این تاریخ مکلف بوده است تعداد ۹ گزارش به بیمه مرکزی ارسال نماید.