بیمه نوین

مرکز تخصصی خدمات بیمه ای

مرکز تخصصی خدمات بیمه ای

بیمه بدنه اتومبیل:

در بیمه‌نامه بدنه اتومبیل تعهد بیمه‌گر (شرکت بیمه) جبران خسارت وارد به خود وسیله نقلیه مورد بیمه است به این معنی که بطور مثال بیمه‌گر (شرکت بیمه) با بیمه کردن وسیله نقلیه تعهد می‌کند چنانچه به علت هر یک از حوادث مشمول بیمه‌نامه بدنه اتومبیل وسیله نقلیه بیمه شده سرقت و یا خسارتی در اثر حادثه و آتش‌سوزی وارد شود، خسارت وترده را جبران نماید، این نوع بیمه در بازار بیمه کشور به بیمه بدنه اتومبیل معروف است.
بیمه‌نامه بدنه اتومبیل جبران کننده خسارت‌های ناشی از حوادثی است که برای اتومبیل مورد بیمه اتفاق می‌افتد و بطور معمول در بیمه‌نامه‌های عادی شامل سه خطر اصلی (حادثه، آتش‌سوزی و سرقت) است.

حادثه
حادثه عبارت است از تصادف دو اتومبیل با یکدیگر و یا برخورد اتومبیل مورد بیمه با جسم ثابت یا متحرک و یا برخورد شی دیگری با اتومبیل مورد بیمه و یا واژگونی و سقوط و انحراف مورد بیمه در اثر حوادث رانندگی.

آتش‌سوزی
آتش‌سوزی ناشی از صاعقه و انفجار نیز از خطرات اصلی تحت پوشش بیمه‌نامه بدنه است و چنانچه اتومبیل مورد بیمه دچار حریق شود خسارت آن قابل جبران خواهد بود. ولی چنانچه خسارت وارد به وسلئل و دستگاه‌های الکتریکی اتومبیل ناشی از کار آنها باشد خسارت قابل جبران نخواهد بود.

سرقت
در سرقت موارد ذیل تحت پوشش بیمه بدنه قرار می‌گیرد:
1- اتومبیل و یا وسایل اضافی آن کلا سرقت شود و دیگر کشف نگردد.
2- اتومبیل سرقت شده کشف گردد و پس از کشف مشخص شود لوازمی از آن به سرقت رفته و یا در حین سرقت خسارتی به اتومبیل مورد بیمه وارد آمده است.

انواع پوشش‌های تکمیلی بیمه‌نامه بدنه
در بیمه‌نامه بدنه اتومبیل، خطرهای دیگری نیز می‌تواند زیر پوشش بیمه بدنه قرار گیرد که علاوه بر خطرهای اصلی بیمه شده (حادثه، آتش‌سوزی و سرقت) است. بیمه‌گذار میتواند با پرداخت حق بیمه اندکی، پوشش‌های اضافی و تکمیلی مورد نظر خود را نیز از شرکت بیمه نوین دریافت کند. این پوشش‌ها عبارتند از:

سرقت در جای قطعات و لوازم وسیله نقلیه 
چنانچه لوازم اتومبیل (بدون سرقت کلی خود اتومبیل) در حال توقف دزدیده شود سرقت درجا (جزئی) محسوب می‌گردد و همانگونه که قبلاَ گفته شد این خسارت تحت پوشش خطرات اصلی قابل جبران نیست. در این صورت بیمه‌گذار می‌تواند هنگام صدور بیمه نامه درخواست پوشش سرقت در جا برای لوازم معینی مانند (رادیو پخش، رینگ، لاستیک و را بنماید که پس از بازدید کارشناس با پرداخت حق بیمه بسیار جزئی قطعات و لوازم مورد نظر تحت پوشش بیمه سرقت درجا قرار خواهد گرفت. 
لازم به ذکر است ارزش مجموع لوازم و قطعاتی که تحت پوشش سرقت در جا قرار می‌گیرند از 20% کل سرمایه (اتومبیل مورد بیمه) تجاوز نخواهد کرد. 

شکست شیشه به تنهایی
با درخواست بیمه‌گذار و پرداخت حق بیمه جزئی جبران خسارت ناشی از شکست شیشه به تنهایی و بغیر از خطرات اصلی مانند شکست بواسطه تغییر دما و متراکم شدن هوا در داخل وسیله نقلیه تحت پوشش خطرات تکمیلی بوده و قابل جبران است. 

غرامت ایام تعمیرات
در صورتیکه وسیله نقلیه بیمه شده جهت انجام تعمیرات و بازسازی و انجام کارشناسی برای مدتی الزاماَ در تعمیرگاه متوقف شود در این صورت جبران هزینه‌های ایاب و ذهاب و عدم استفاده از اتومبیل آسیب دیده در مدت کار مفید روی آن به عهده بیمه گر است و این پوشش تکمیلی با پرداخت حق بیمه‌ای اندک به هنگام صدور بیمه تحت پوشش قرار می‌گیرد. 
لازم به ذکر است حداکثر تعهدات بیمه‌گر برای این پوشش تکمیلی 30 روز بوده و توقف مفید در تعمیرگاه زمان مورد توافق بیمه‌گر و بیمه‌گذار و مورد تایید کارشناس بیمه‌گر است که از آغاز عملیات تعمیر و بازسازی تا پایان آن بطول خواهد انجامید. اما غرامت سه روز اول ایام تعمیرات بعنوان فرانشیز کسر خواهد گردید. 

بلایای طبیعی
با درخواست بیمه‌گذار و پرداخت حق بیمه مختصر خطرات ناشی از (سیل، زمین لرزه، آتشفشان) نیز می‌تواند تحت پوشش بیمه بدنه اتومبیل قرار گیرد. 
خطرات ناشی از مواد شیمیایی 
جبران خسارت ناشی از اسید و رنگ و مواد شیمیایی روی بدنه اتومبیل نیز با درخواست بیمه‌گذار و پرداخت حق بیمه مختصر می‌تواند بعنوان پوشش تکمیلی به خطرات بیمه بدنه اتومبیل اضافه گردد. 

توضیحات مهم در مورد بیمه ‌بدنه اتومبیل
مورد بیمه باید به قیمت روز بیمه شود تا بیمه‌گر با وصول حق بیمه واقعی زیانهای جزئی و کلی وارده را به نحو مطلوب جبران نماید. بدین ترتیب پیشنهاد می‌شود که وسیله نقلیه حتماَ مطابق با قیمت روز به همراه لوازم اضافی منصوبه بر روی آن به رویت کارشناس بیمه‌گر رسیده و تحت پوشش بیمه قرار گیرد لازم به ذکر است بهترین ملاک ارزش‌گذاری تعیین قیمت اتومبیل نظر کارشناس مجرب شرکت بیمه‌ای است که صرفاَ جنبه مشاوره دارد. 
هرگونه تغییر در کاربری و ارزش مورد بیمه باید به اطلاع شرکت بیمه برسد. 

اصطلاحات مرسوم در مورد بیمه بدنه اتومبیل
بیمه‌گر:

 شرکت بیمه‌ای است که مشخصات آن در بیمه‌نامه درج گردیده است و در ازای دریافت حق بیمه، جبران خسارت احتمالی راطبق شرایط تعهدات این بیمه‌نامه به عهده می‌گیرد.


بیمه‌گذار:

 شخص حقیقی یا حقوقی است مالک موضوع بیمه است یا به یکی از عناوین قانونی، نمایندگی مالک با ذینفع را داشته یا مسئولیت حفظ موضوع بیمه را از طرف مالک دارد و قرارداد بیمه را با بیمه‌گر منعقد می‌کند. 
فرانشیز:

 بخشی از هر خسارت است که به عهده بیمه‌گذار است بدلیل اینکه از مال خود مراقبت کند و میزان آن در بیمه‌نامه مشخص می‌گردد. 


بازدید اولیه:

برای اطمینان از سلامت اتومبیل در هنگام خرید بیمه ضروری است اتومبیل توسط کارشناس شرکت بیمه بازدید شود به این امر اصطلاحاَ بازدید اولیه می‌گویند. 
چنانچه بیمه‌گذار قبل از پایان مهلت اعتبار بیمه بدنه مجدداَ برای سال بعد اقدام به خرید بیمه‌نامه نماید نیازی به بازدید اولیه نیست اما اگر تاریخ اعتبار بیمه‌نامه پایان گرفته و مشتری پس از پایان مهلت بیمه اقدام به خرید بیمه‌نامه مجدد بنماید لازم است که اتومبیل وی توسط کارشناس مجدداَ بازدید و سلامت آن تایید شود. 


بازدید مجدد:

 هر زمان خسارتی اتفاق افتاده و بیمه‌گذار مبلغ خسارت و یا تعمیر اتومبیل را از شرکت بیمه دریافت نماید موظف است پس از تعمیر اتومبیل را به رؤیت کارشناس بیمه برساند تا کارشناس مجدداَ از سلامت کامل مورد بیمه اطلاع یافته و در بیمه‌نامه این موضوع ذکر شود به این امر اصطلاحاَ بازدید مجدد (پس از خسارت) می‌گویند. علت این امر آنست که مشتری موظف است پس از دریافت خسارت اتومبیل را به حالت اول برگرداند تا چنانچه مجدداَ خسارتی به مواضع قبلی وارد شود حق بیمه‌گذار ضایع نگردد. 

اصل حسن نیت:

اگر چه قوانین و مقررات مدون در بیمه تمام اقدامات لازم را معین و تعریف نموده است اما اساس فعالیت بیمه از سوی بیمه‌گر و بیمه‌گذار حسن نیت طرفین است که در بسیاری موارد مبنای اولیه خرید بیمه یا پرداخت خسارت خواهد بود. 
شرایط عمومی تمامی مقررات تعیین شده در بیمه: که طرفین ملزم به رعایت آن هستند شرایط عمومی بیمه‌‌نامه نامیده می‌شود که معمولاَ ضمیمه برگ بیمه‌نامه است و برای تمامی خریداران بیمه بدنه اتومبیل و شرکت‌های بیمه قابل اجرا است. 
شرایط خصوصی هر شرط یا قراری که بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر خارج از شرایط عمومی درنظر گرفته شود بعنوان شرایط خصوصی آن بیمه‌نامه تلقی گردیده و باید بعنوان شرط خصوصی در بیمه‌نامه ذکر می‌گردد تا طرفین ملزم به اجرای آن باشند.‌